Banden, uitlijnen en velgen.
U kunt bij garage ROYEN terecht voor alle topmerken banden zoalsband
· bandenVredestein
· Michelin
· Goodyear
· Uniroyal
· Fulda
· Dunlop
. Pirelli
· Continental
· Bridgestone
· en andere merken.

Denkt u dat uw auto aan nieuwe banden toe is? trilt uw auto in het stuur of trekt de auto naar één kant (uitlijnen wielen)? Maakt u dan even een afspraak voor een vakkundig oordeel en vrijblijvende prijsopgaaf. Wij hebben niet alle merken op voorraad maar kunnen deze op zeer korte termijn voor u leveren.

Uitlijnen:
Wanneer de stuurinrichting niet goed is uitgelijnd dan kan dit problemen geven met onregelmatige slijtage van de banden. Waarom moet een auto worden uitgelijnd? De auto wordt uitgelijnd om het rendement van de banden te verhogen en voor uw eigen veiligheid. Uitlijnen heeft te maken met de afstelling van het onderstel van uw auto. Als de afstelling van het onderstel niet goed is of niet goed gedaan wordt (buiten de fabrieksnormen vallen) kunnen er de volgende klachten ontstaan;

. Het loopvlak van uw banden loopt scheef af
. De auto trekt naar links of rechts
. De auto heeft een onstabiel weggedrag

Als uw auto een van deze klacht vertoont dan is het raadzaam de volgende onderdelen te controleren.

. De schokbrekers
. Controleren van de fuseekogels
. Controle van de spoorstang e.d.

Het is dus raadzaam indien een van bovenstaande onderdelen vervangen of indien er iets aan veranderd is, de auto te laten uitlijnen. Doet u dit niet dan kan er overmatig slijtage aan de banden op treden.

Tips:
Vermijd stoepranden, diepekuilen.
Rij niet te hard op een slecht wegdek.

Velgen:
U kunt bij ons terecht voor alle topmerken lichtmetalen velgen. Bijvoorbeeld OZ, BBS en Borbet. Vraag gerust vrijblijvend naar de verschillende merken.